A kendő

2011.03.24. 09:00

Véleményem szerint eljutottam az egyik legsarkalatosabb pontig, egy látszólag hülye tanácsig, ám számomra eddig tökéletesen működött. Douglas Adams szerint a leghasznosabb dolog, amit egy stoppos magával vihet, az a törölköző, szerintem pedig a kendő.

Persze ne akármilyen kendőre gondoljunk, nagymama csipkés keszkenője például legfeljebb udvarlási ajándéknak jó, hanem erős anyagból készített, nagy méretű kendőre, mint például az Arafat nevével fémjelzett arab kendő.

 

Mi mindenre jó? Például övnek, csuklóvédőnek, homlokvédőnek, bármilyen szálló por illetve hamu ellen hogy csak a ruhákat említsem. Tehetjük a fejünkre nap és szél ellen is, több rétegben még eső ellen is lehet haszna. Lehet vele törölni és törölközni, takarni, illetve közvetlenül a testünktől elválasztani esetleg nálánál sokkal mocskosabb, de melegebb takarókat. Rá lehet feküdni, ugyanolyan céllal, mint az előző mondatban is írtam.

 

Lehet benne szállítani dolgokat, mert kis batyut lehet belőle kötni, vagy csak átkötni vele tüzifát (köszönöm, huncsongor), és így többet vinni egyszerre belőle. Csapdaépítésre és teregetésre ugyanolyan hasznos, mint egy kötél.

Elég jól lehet szállítani is, nem kell neki külön helyet keresni, bármire fel lehet kötni, és a súlya sokkal kisebb. Természetesen a sör-analógia itt is érvényes: egy kendő nem kendő, két kendő fél kendő, három kendő egy kendő, azaz egy biztosan nem lesz elég, legalább hármat érdemes tartani.

A legvégére hagytam egy csemegét. Akár közösséget szervezünk, akár csatlakozunk egyhez, ajánlott gyorsan felismerhető azonosítókkal ellátni a tagokat. Ennek számtalan előnye van, például az őrségek számára. Ilyen csoportjelzőnek pedig egy kendő szintén kiválóan megfelel, a tagok számára egyszerűen elkészíthető, könnyen hordható és távolabbról is azonosítható. Gondoljunk bele, milyen jól működik ez a rendszer a bandaháborúkban is. Tényleg gondoljunk bele, ez a háború nem fog attól sokban különbözni. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszulj.blog.hu/api/trackback/id/tr562748388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2011.04.01. 18:23:37

Vizet lehet vele átszűrni például.
süti beállítások módosítása