Bumm, szívtál

2011.03.06. 09:00

Emlékszik más is a Jóbarátokban erre a játékra? Elég hülye darab volt, idióta szabályrendszerrel, aminek a lényege, bármi csináltál, megszívtad. Gondoltam, jó cím lesz áttekinteni az alapvető kockázatokat.

Kövérség: csak akkor végzetes, ha nem tudsz lemondani az evésről. Alaptétel, hogy a nagyobb test magasabb energiabevitellel tartható csak fent, de vannak a kövérek közt olyanon, akik kényelemben híztak és szükségben vissza tudnak fogyni. Persze kell hozzá a fejben átállás is, amíg elfogadod, hogy vége a szép napoknak. De azért inkább fogyj le, ameddig ezt sportklubokban teheted meg, nem pedig életmentő futással a romok közt.

Függőség: triviális, ugye? De ne csak drogokra és alkoholra gondoljunk, én például nem tudom elkezdeni a napomat forró zuhany nélkül. Pár év múlva nem lesz ilyen jó dolgom, és megmondom őszintén, ettől a nüansznyi dologtól például nagyon félek. Pedig ezt még túl lehet élni. Amit nem lehet túlélni, azzal megtölthetnénk könyvtárakat: minden, ami fizikai függést okoz, a fent említett drogok egy része, az alkohol, továbbá cigi, kávé, gyógyszerek. Igen, sajnos, ha bármilyen krónikus betegséged van, testi vagy szellemi, ami rendszeres kemikáliabevitelt tesz szükségessé, már csak pár éved van hátra. De visszatérve az eredeti témához: nem jutna mindenki eszébe, mennyire függhet lényegtelennek tartott dolgoktól, mint mondjuk egy sorozat vagy akár csak mindig tudni a pontos időt. Javaslom átgondolni mindenkinek a saját életvitelét, és alaposan utánagondolni, vajon a függőség pótolható-e mással.

Háziállat: van kutyád vagy macskád, akár aranyhalad? Gondolom teljesíted az igényeit, etetés, mozgás, állatorvos, szeretgetés. Ezek közül melyiket fogod tudni megadni neki, ha vége lesz a civilizációnak? Talán a szeretgetést, de jó eséllyel erre nem lesz kapacitásod az egész napos túlélés alatt/után. És ott van még az etetés kérdése is: ha te is megehetnéd, vajon odaadod-e az állatodnak?

Család: ez mind közül a legrosszabb. Idős szülők, kicsi gyerekek, akikről gondoskodni kell, etetni, ruházni, egyáltalán életben tartani csak még egy napot, ez bárki idegeit és erejét felőrli. Ha van gyereked és még szereted is,akkor neked, barátom, véged. 

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszulj.blog.hu/api/trackback/id/tr852683213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2011.04.01. 17:46:45

Alkoholt könnyű pótolni, csinálunk szőlőből bort.
Ha nem atomháború volt, akkor bizony megterem, leszedem, ledarálom, hordóba öntöm, és pár hónap múlva berúgunk.
Áram nélkül is megcsinálom.
Ugyanez a dohánnyal is.
Viszont a rendszeresen szedett gyógyszerekkel már erősen gond lesz.
süti beállítások módosítása