Egy nagy falat

2011.02.17. 09:00

Ez tényleg kemény lesz, de túl kell esni rajta, ha kihagyom, csorbítja a képet. Tehát: próféciák, maják, vallások, Nostradamus, és még aki eszembe jut (vagy valakinek, aki véletlenül idetéved és van kedve megírni).

Lássuk a majákat. Igen, lejár a naptárjuk 2012-ben. Vagyishogy nem, nem jár le, véget ér egy ciklus, és kezdődik a következő. Mindenkinek gombóc volt a torkában 1999 december 31-én? Nekem volt egy kicsi, de nem gondoltam, hogy ennyi volt, kampó, nos, a maják sem gondolták. Vagy lássuk az 1000. évet körülvevő hisztit, ami történelemtanulmányaim szerint még I. István koronázását is eltolta egy évvel: hát, még itt vagyunk. És érdemes tudni, hogy akkor elég kevesen kongatták a vészharangot ezügyben, ugyanis elég keveseket érdekelt, még kevesebben tudták, melyik évet is írják. Valamint nem volt egységes naptárrendszer sem, nemhogy a világon (ahol még most sincs), hanem Európában sem. Csaó, maják.

Legyen Nostradamus. Róla azt kell tudni, hogy nem írt jövendöléseket. Nem, tényleg nem. Írt előzetes almanachokat, kb. tíz éven keresztül, de azokban csak egy évre előre próbált jövendölni, kevés sikerrel. A négysorosai az aktuális eseményeket írták meg, megfelelően sifrírozva, és soha nem is akart ennél többet a jó doktor úr. Köszönjük a fellépést.

Jöjjön a Biblia, repülhetnek rám a kövek: azt gondolom, ez a világ legtöbbször és legtöbb féleképpen magyarázott könyve. Mindenki hivatkozhat rá, mindenki idézhet belőle, mert minden benne van, és annyira sok a jelkép benne, hogy bármit bele lehet magyarázni. Innentől kezdve talán felesleges is tovább boncolni a kérdést, de nézzük. A kutatók, akik értenek is a dologhoz, biztosak benne, ezek az események a rögzítésük időpontjában már megtörténtek. Tehát az ott megírt idők vége számukra már lejátszott dolog volt, nem akartak ők felszólalni semelyik kormányzás ellen, nem vádoltak senkit az apokalipszis lovasának szerepével sem. De tényleg.

Milyen próféciák vannak még? Az Új Világrend? Érdemes elolvasni, mikor kezdték el a kifejezést használni szélesebb körben: a hidegháború után. És akkor tényleg egy új világrend kezdődött el. Én emlékszem, mikor ledőlt a berlini fal, és bár még csak kiskamasz voltam, tudtam, hogy ez nagy dolog, és valami örökre megváltozott. 

Talán ennyi elég is volt hirtelen. Viszont tegyünk fel még egy kérdést magunknak: ezek a könnyen és gyorsan cáfolható elméletek miért lettek pont most és pont egyszerre aktulisak?

A tanulság pedig: nem a próféciák miatt lesz vége a mi szép világunknak, mi magunk tettük tönkre. Egy-két igazi szentet leszámítva sajnos semmilyen formában nem vigyáztunk saját magunkra, és a saját környezetünkre. Mást nem nagyon érdeklünk, a Föld, vagy pláne a Tejút észre sem vesz minket. Múlandóak vagyunk, és most el is fogunk múlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszulj.blog.hu/api/trackback/id/tr332656904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása