Na, de mégis mikor?

2011.04.05. 09:00

Rengeteg próféta élt már, aki meg akarta pontosan mondani, mikor lesz vége a világnak. Tekintsük őket a profiknak. Mellettük rengeteg amatőr szintén megpróbálkozott ezzel a mutatvánnyal, de milyen eredményeket ért el a két csapat?

Én magam úgy gondolom, minél homályosabbra sikerült a jóslat, annál profibb volt a jós. János például előkerül mind a mai napig (Nostradamust már korábban átbeszéltük), de emlékszik-e valaki a William Whitsonra vagy a kiváló William Millerre? Pedig rájuk is sokan figyeltek a maguk idejében. Utóbbiakról tudjuk, hogy tévedtek.

Nem akarok én sem dátumokat előráncigálni, nem is tudnék. Szívesen leírnám, hogy 2012 december 21 csak kacsa, és nincs alapja, de ki tudja, milyen folyamatok zajlanak jelen pillanatban, amik addigra kiérlelnek egy katasztrófát? Nem is beszélve a váratlan eseményekről, ez igazán előreláthatatlan balesetekről.

Mindenesetre az én előrejelzésem ez: tíz év sincs már hátra, és nagy szerencse kell, hogy eltartson addig. Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, emellett a rettenetes pazarlás és kritikátlan pusztítás mellett, amit mi emberek végrehajtunk, hogy még ennyire sok időnk lenne hátra. És nem csak a magunk hülyesége miatt, a természet sem kedvez nekünk az éghajlatváltozással és a napfolttevékenységgel.

Tehát szerintem tíz éven belül elkezdődik a háború. Viszont bármennyire is nem népek háborúja lesz egymás ellen, hanem emberek emberek ellen, a nagy öldöklés szerintem pár évnél nem tarthat tovább. A társadalom önregenerációja beindul, és lassan létrejönnek falvak, és ezekből városállamok, majd egyszer, sokára, újra országok, és népek helyett nemzetek. Reméljük, ők okosabbak lesznek nálunk, bár sok nyersanyagot nem fogunk hátrahagyni számukra.

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszulj.blog.hu/api/trackback/id/tr742797325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása