Moziapokalipszis I. - Zombik

2011.03.03. 09:00

Arra gondoltam, lehetne szó a kitalált világvégékről is, témák szerint összeszedve. Nem tartom valószínünek egyik bekövetkezését sem, de eszmefuttatásnak mindegyik megteszi, a témához kapcsolódik és talán tanulhatunk is valamit belőlük.

Tehát zombik általi halál az első pont: no, ez szerintem nem várható. Nem a tudósokban bízom, hogy semmi rettenet szart nem csinálnak és engednek ki a laborból, de ha százalékot kéne tennem mögé, akkor az egy igen alacsony szám lenne.

Amúgy a zombi-dolog szerintem logikátlan. Folyamatosan kaját keresnek, de évek alatt sem halnak éhen, plusz egymást sem eszik meg. Olyanok mint a vírusok, elpusztítják a gazdatestet, de a vírusokkal ellentétben utána nem pusztulnak el. 

Viszont fordítanék egyet a képen: képzeljünk el egy éhségtől félőrült embercsoportot, aki már bármit megtesz egy falat ennivalóért, egyetlen dolgot kivéve, a csoport tagjainak elpusztítását. Ezen csoport tagjainak lenne egy bosszantó tulajdonságuk: azt leszámítva, hogy a motivációjuk ugyanaz, mégsem zombik. Ebből jön, hogy nem lassúak, nem vonaglanak, vannak kognitív funkcióik tehát tudnak szervezetten vadászni, azaz rettenetesen veszélyesek. Nincs kiskapu a hősnek, nincs csoda vagy Deus Ex Machina, egy ilyen tömeg maga a biztos halál.

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszulj.blog.hu/api/trackback/id/tr642676820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huncsongor 2011.03.03. 22:32:11

Szerintem egy ilyen csoport, létre jötte igen valószínűtlen, mert olyanok tudnának hierarchikusan szerveződni, akik a világ égés kezdete előtt is megszokták az alá fölé rendeltségi viszonyt. Tehát az állandó hatalmi harc és rivalizálás nem emésztené fől a bennük rejlő lehetőséget, hogy ki legyen a vezérük..pl.: katonák

Azt látva, hogy mi megy a Közel-Keleten sokkal valószínűbb, hogy ha pár éven belül eljönne, vagy elkezdődne a világvége(vagy új világ eljövetele) az az olaj miatt lenne. Hiszen a 400as benzin ár itt van mindjárt, bár az még nem éreztetné a hatását annyira, de ha bármelyik térségbeli állam csökkentené az exportot, vagy elzárná a csapot. Akkor hiány cikk lenne az üzemanyag, nem lehetne fuvarozni, az élelmiszer és minden ára ugrás szerűen megnőne, és könnyedén ott találhatnánk magunkat egy fosztogatással és éhínséggel teli világba..

Calibaan 2011.03.08. 22:40:49

Igen, az olaj nagyon jó eséllyel felforgatja majd a világot. Viszont ennek a szcenáriónak van egy feltétele: a hirtelenség. Ha fokozatosan veszti el az olaj a jelentőségét, akkor a világnak van ideje adaptálódni, szállításban és közlekedésben egyaránt.
És az üzemanyagárnak van egy önszabályozása is: ha túl magas, csökken a kereslet, és ez csökkenti az árat is. Persze ez csak ideális esetben igazi önszabályozás.

A csoport pedig szerintem sajnos nem valószínűtlen, pont te mondtad ki, hol alakulhat ki: erős hierarciákban. Illetve szerintem még nagyon zárt csoportokban is, de azokban is jellemző a stabil rangsor.
süti beállítások módosítása