Kisvilágvége

2012.08.24. 12:53

Kifakadós írás jön, kéretik öveket becsatolni, kapaszkodni, és vita esetén kommentelni.

Elképesztő, mennyien fenik a kaszát. Nem csak Magyarországon, az egész világon. Gyakorlatilag tele van az internet azzal, hogy mostmár kellene egy jó kis világégés, egy gigantikus háború, letisztulna minden, kevesebben lennénk, juhé, de klassz lenne. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni ezt a véleményt. Az egy dolog, hogy az USA polgárai, akik a háborút a híradóból ismerik, ezt mondják, az ő utcáikon soha nem lőtték katonák egymást vagy a civileket, de itt, Európában ezt mondani, tényleg megáll a józan ész. Nem is csak a két világháborúra gondolok, de nincs 15 éve, hogy véget ért a délszláv válság, de máris mintha mindenki elfelejtette volna milyen is volt az.

De komolyan, aki leírja ezt az elképzelését, annak a háború mintha valami romantikus idea lenne, nem pedig, a nem is régi déli háborúra emlékezve, templomtornyokból civilekre leadott orvlövések, hangtalanul összeroskadó emberek, akik bevásárolni indultak a családjuknak vagy iskolába, dolgozni, sportolni. Tényleg senki nem olvassa a szíriai eseményeket, ahol tankokkal lövik a lakóházakat? Vagy az afrikai híreket, ahol elvadult szabadcsapatok mészárolnak le falvakat, megkínozva a lakóikat csak, mert megtehetik a gyenge államhatalom miatt?

És aki szerint ez kellene, hogy végre megszabadulhasson a ... népcsoporttól, az tényleg úgy gondolja, itt meg is áll a dolog? Odamenne sokadmagával a megfelelő házhoz, kirángatja a lakókat és mint a macska az egérrel, kicsit játszik vele, utána közvetlen közelről agyonlövi őket, utána hazamegy és ennyi? Nem gondolja, hogy ez után nem sokkal valaki az ő fejére is ráteszi a cimkét, hogy be lehet menni a házába és a gyerekei előtt agyonverni?

Vagy esetleg, ahogy mások kifejtik, így kellene megszabadulni a bankároktól, hülyéktől, bal- vagy jobboldaliaktól? Ki és hol fogja meghúzni a határt? Az első példánál maradva, elég, ha bankban tartja valaki a pénzét, vagy ott is kell dolgoznia az ítélethez? Lehet mondjuk takarító vagy bérszámfejtő is, vagy csak a brókerek a bűnösök? Ha nekiállnak hülyéket irtani, mennyire kell hülyének lenni, hogy menjen valaki a temetőbe? Esetleg ki kell majd tölteni egy raj fegyveres közt egy gyors iq és műveltségi tesztet? A politikai nézetekbe inkább bele sem kezdek, att ahány ember, annyiféle hozzáállás, a legtöbben innen-onnan összecsipegetik a nézeteiket, ha már valamilyen skatulyába be kell illeszteni őket.

Eredetileg akartam képeket is betenni, de inkább nem, nem akarok tunkolást, pont az ellenkezője lenne a fontos. Aki kíváncsi a sok kifolyt belű és letépett végtagú áldozatra, megtalálja a google megfelelő használatával, bár jobb lenne, ha elolvasná legalább a megfelelő wikipedia bejegyzéseket: háború, népirtás, polgárháború, vagy egyszerűen Kambodzsa történelmét a Vörös Khmer idejében.

Komolyan, emberek, két világháborút fizettünk már meg, itt, a küszöbünkön, és nem volt elég. Ha valakinek nem lenne tiszta még, miért öntik a pénzt értelmetlenül Görögországba, akkor elárulom, azért, mert nem akarnak egy harmadikat. Ezen el lehetne gondolkozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszulj.blog.hu/api/trackback/id/tr844721519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása