Remény II. - Kutatás

2011.05.07. 09:00

Már több helyen is olvastam, hogy a kutatások szintje és színvonala nagyjából az 1600-as évekét éri el. Nekem is feltűnt, hogy egyre több hír van az úgynevezett brit tudósokról, azaz a teljességgel haszontalan felfedezésekről, és kevés nagy horderejű kutatás van, ami lényeges változást hozhatna.

Viszont nemrégiben újabb írásokat olvastam a kvantumfizikáról, és bár nem merem állítani, hogy mindent pontosan megértettem, de úgy tűnt, ott lehetnek nagy felfedezések. Szerintem ezekre hatalmas szükség van, és nem csak ezen a területen, hanem mindenfelé. Régi vesszőparipám a kolonizálás, eljutni más bolygókra és azokon is gyökeret verni, és úgy gondolom, érdemes is lenne ebben az irányban kutatni. Egyrészt a nyersanyagok miatt, amik igencsak jól jönnének, másrészt az emberiség élettere is számottevően megnőne, ami megintcsak jó lenne.

Egy ilyen célú kutatási és fejlesztési program rengeteg egyéb terület kutatását is feltételezné: új energiák, az energiahatékonyság fejlesztése, kommunikációs technológiák. Ha nem csak a műszaki oldalt vesszük, és feltételezzük, hogy nem a kőgolyókra akarunk leszállni, hanem azokra, amiken életet feltételezünk, a természettudományok is hatalmas lendületet vennének, és nem azt kutatná egy egész intézet, hogyan lehetne gyorsabb golflabdát készíteni.

Ám ez is csak remény. A kutatások egy része a hadseregek irányítása alatt áll, tehát a pusztítás vagy hírszerzés a célja, és szigorúan titkos, a másik része pedig érdekcsoportok befolyása alatt folyik. Nem összeesküvés, hanem nyílt titok, hogy a cégek előszeretettel fektetnek pénzt kutatásokba, de cserébe el is várják a nekik tetsző eredményt (egy tanács: minden kutatásnál, mielőtt elhisszük, ami benne áll, derítsük ki a megrendelőjét). És ez utóbbi kutatások sem irányulnak magasztos célok felé, inkább csak termékfejlesztésekről van szó.

De nagyon bízom benne, hogy tévedek. Valahol kell lennie egy apró laboratóriumnak, ahol egy lelkes amatőr éppen rájön, hogyan lehet energiát kinyerni a sötét anyagból, és nem lesz anyagias, kiteszi a megoldást az internetre, mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszulj.blog.hu/api/trackback/id/tr122877981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása