Valahol a lelkünk mélyén mind várjuk a pillanatot, amikor az égbolton egyszercsak megjelenik az űrhajó, és orrára pöccinthetünk a kétkedőknek, hogy megmondtuk. Ott lebeg majd méltóságteljesen, nem lesz senki, aki letagadhatná, és nyilvánvalóan nem lesz se meteorológiai léggömb, se gázfelhő, amely megrekedt egy termikus zsebben és visszaverte a Vénusz fényét. Aztán, mikor mindenki lóbálja a szivacskezet vagy a "szevasztok!"-táblát, jön a halálsugár és a pusztító csészealjak.

Az invázió olyan, mint a meteorbecsapódás: akár a következő percben megtörténhet, de talán soha. Drake képlete alapján kizárt, hogy egyedül legyünk az univerzumben, és rengeteg okos ember véleménye is megegyezik az övével. Ez azt jelenti, hogy a halálsugaras elképzelés sajnüos bármikor lejöhet közénk a mozivászonról.

És ez a forgatókönyv már meg is jelent néhány alkalommal vásznon, de az a két óra soha nem volt még elég a pusztítás mértékének kifejezésére, inkább arra próbáltak rámenni a készítők, hogy a szőke hős miként menekül meg, illetve mi minden történik addig. Szerintem a dolog nem lenne ennyire egyszerű, de előbb egy kis kitérő.

Egyrészt én nagyon bírnám méltányolni, ha az idegenek idejönnének és pár ötlettel kisegítenék ezt a jobb sorsra érdemes fajt. Nem gondolok sokra, csak mondjuk valami combosabbra, mint a fúziós reaktor és gyorsabbra, mint egy csillagközi hajtómű, mi lenne az nekik, mi pedig földhöz vernénk az ülepünket a boldogságtól. Ez egy nagyon szép gondolat, de semmiképpen nem tartozik erre a blogra.

A mi témánk a pusztulás és a túlélés. Amennyiben megérkeznek az idegenek, és úgy döntenek, nem közösködnek a bennszülöttekkel, két esetet látok, és egyik sem szép. Az első szerint kiirtanak minket, és arra alapozva, hogy nekik nem volt gond idejutni, szerintem a kiirtás sem lesz az technikailag. Erről a verzióról tehát kár is beszélni. 

A másik az lehet, hogy megtartanak minket háziállat/rabszolga szerepben. Ilyen esetben az ellenállás és a felkelés megszervezése lehet esetleg a cél, de a nyilvánvaló technikai fölény az első pár generációt még erőszakkal behódoltatná, utána vinne előre mindent a megszokás és a relatív kényelem és nyugalom. És persze nem lenne szükségük hét milliárd szolgálóra. Vajon mi alapján válogatnának?

A bejegyzés trackback címe:

https://igykeszulj.blog.hu/api/trackback/id/tr52831940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása